Skocz do zawartości

Jacek Mielnicki

SleepWalker
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mirku, to jest 4 rolka, którą zrobiłem po twoich webinarach i przerobionym kursie. Mam świadomość, że to dopiero początek i być może należy jesze poczekać do lepszych efektów technicznych, a przede wszystkim kontekstowych na które mam już jakieś pomysły, które wskazywałeś mi na zummie.

To co nasz hotel wyróżnia to: lokalizacja (400m od rynku), jego kameralny i butikowy charakter oraz wystrój wnętrz, każdy pokój ma inna nazwę odpowiadającą jego kolorystyce. Mamy super opinie na booking, google, tripadwisor.

Jak skonstruować przekaz w mediach społecznościowych, aby zyskać nowych Gości i jak zabrać rezerwacje z booking.com, który ma prawie 50% udziału w naszych rezerwacjach. Mamy własną stronę, silnik rezerwacyjny i bazę mailingową do której maksymalnie 2 razy w miesiącu wysyłamy oferty sprzedażowe.

Przed spotkaniem z Tobą nie robiłem rolek, jakaś mała aktywność na FB i minimalna na Instagramie. Moj klient (Gość) to przedział wiekowy 35-65 lat raczej średnio zamożny, ok 35% to obcokrajowcy korzystający z rezerwacji za pomocą OTA (np. booking), ale zdaża się sporadyczne, że dokonują rezerwacji bezpośrednio przez stronę, mail lub telefon.

na początku listopada zrobiłem pierwsze rolki, które zyskały większe statystyki niż nawet sponsorowane posty na FB, a są to niewielkie jeszcze zasięgi, mimo wszystko cieszą bo poziom dotarcia do kont wzrósł o 985% 

Czy mamy założyć konto na Tiktoku? i robić to samo co na IG? Wydaje się że nie jest nasza grupa docelowa ale może się mylę.

Poniżej rolka która, dotarła do 1542 kont to dla nas ciekawe doświadczenie, jak to pociągnąć żeby czegoś nie zepsuć lub nie przegapić. 

Zgodnie z sugestią szukam konkurencji na IG i nie wiele jest hoteli, które umieszczają rolki z których można by czerpać inspiracje.

pzdr. JM

https://www.instagram.com/reel/CkmC8sFDH5R/?utm_source=ig_web_copy_link