AleksandraM Opublikowano 27 Stycznia Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Hej! Tworzę tik toki, rolki i shortsy. Robię to wstępnie w CapCut - tam edytuję nagrania, dodaję dźwięk lektora i napisy. Chciałam dodawać plik audio z muzyką bezpośrednio na instagramie, jednak gdy dodaję plik audio to dźwięk lektora znika. Chciałam dodawać audio(muzykę) jako podkład oddzielnie, aby nie było problemu z prawami autorskimi. Moim celem jest to aby na nagranym filmiku był mój głos jako lektora i cichy podkład muzyczny. I tu jest moje pytanie: gdzie popełniam błąd? 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleksandraM Opublikowano 27 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Dobra, ogarnęłam to! 😄 Napiszę tutaj, bo może komuś się przyda. 1. Robię edycję filmu w CapCut 2. Całkowicie wyciszam dźwięk z nagrań (jeśli są to na przyklad filmy z ulicy) 3. Wstawiam głos lektora 4. Dodaję napisy 5. Exportuje z CapCut na telefon 6. Wstawiam na instagram jako rolka i przechodzę dalej. 7. W panelu edycji klikam nutkę i dodaję wybraną ścieżkę audio 8. Potem ponownie klikam nutkę i na górze po lewej stronie jest opcja: sterowanie i tam wlasnie można ustawić głośność dźwięku z kamery i pliku audio 😄 😄 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi